Print this page
Friday, 17 April 2015 11:30

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας για ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδή Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις - Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί!

Σάββατο 18/4, 11:30πμ, πλ. Σημηριώτη, Πικετοφορία - μικροφωνική διαμαρτυρίας

Δευτέρα 20/4, πρώτη μέρα της δίκης των νεοναζί, 8πμ, γήπεδο Προοδευτικής, Διαδήλωση στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού

(προσυγκέντρωση Ν. Ιωνίας, 6:30πμ, σταθμός ΗΣΑΠ)

 

Η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας καταγγέλει τη νέα ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 12/4 προς Δευτέρα 13/4, στην οδό Ρίμινι, στη Ν. Ιωνία.

Ομάδα περίπου 10 φασιστοειδών κατέβηκε από δύο αυτοκίνητα και επιτέθηκε με πέτρες και νεράτζια σε σπίτι που μένουν μετανάστες από το Πακιστάν, μεταξύ τους και ο Χαϊντάρ Γ. δραστήριο μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας και του αντιρατσιστικού κινήματος.

Τα φασιστοειδή επέστρεψαν κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, επαναλαμβάνοντας την επίθεση.

Οι ένοικοι του σπιτιού κάλεσαν την αστυνομία, η οποία όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Είναι προφανές ότι η επίθεση είχε στόχο να τρομοκρατήσει τους ενοίκους του σπιτιού, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό.

Aυτή η νέα επίθεση είναι η δεύτερη που μας καταγγέλεται σε διάστημα δύο μηνών στη γειτονιά μας.

Να υπενθυμίσουμε την επίθεση στον Σαγκίρ Α. από φασιστοειδές, στην οδό Σαπουντζάκη, πριν λίγες βδομάδες.

Ο προκλητικες αυτες επιθέσεις, αποτελούν προσπάθεια των νεοναζί να ξαναβγουν απο τις τρύπες τους και να τρομοκρατήσουν, μετα την αποφυλάκιση ηγετικών στελεχών τους και λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης.

Η τοπική κοινωνία και το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπλοκάρει όλα αυτά τα χρόνια κάθε εμφάνιση των φασιστοειδών στη γειτονιά και το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Η θέση των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν είναι βαθιά στη φυλακή και είναι χρέος του αντιφασιστικού - αντιρατσιστικού κινήματος να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας για την καταδίκη των φασιστών.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν την επίθεση.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας καλεί όλους και όλες το Σάββατο 18/4, στις 11:30πμ στην πλατεία Σημηριώτη για μια μεγάλη μικροφωνική - πικετοφορία διαμαρτυρίας να βροντοφωνάξουμε STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις - οι φασίστες δεν χωράνε στη γειτονιά μας.

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 20/4 στη διαδήλωση στα δικαστήρια του Κορυδαλλού, στις 8πμ, στο γήπεδο της Προοδευτικής (Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης), με προσυγκεντρωση 6.30πμ στον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας.

ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας

Read 7828 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ