Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Wednesday, 10 February 2010 13:37

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ FRONTEX: ΣΑΒΒΑΤΟ, 13/2, 11ΠΜ, ΠΛ.ΚΟΡΑΗ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΕΞΩ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι μεταναστών

Διοργάνωση: Τοπικές επιτροπές Πειραιά
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή


Mέσα από τον Πειραιά θα ενορχηστρώνονται οι επιχειρήσεις της FRONTEX το επόμενο διάστημα, ύστερα από απόφαση να εγκατασταθεί το πρώτο επιχειρησιακό παράρτημα Ανατολικής Μεσογείου της FRONTEX στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στη Δραπετσώνα.
Πρόσφατα, δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης  και η θάλασσα ξέβραζε πτώματα γυναικών και παιδιών. Γι’ αυτές τις δολοφονίες υπεύθυνη είναι η FRONTEX και η ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης –Φρούριο.
Ο Οργανισμός Συντονισμού Ελέγχου Εξωτερικών Συνόρων όπως σημαίνουν  τα αρχικά της FRONTEX είναι στην ουσία ένας δολοφονικός μηχανισμός. Είναι ένα σώμα στρατιωτικό - αστυνομικό που δημιουργήθηκε το 2005 με σκοπό τη φύλαξη των θαλάσσιων, χερσαίων και εναέριων συνόρων της ΕΕ με στόχο την αποτροπή της εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων και τις απελάσεις.

Η FRΟΝΤΕΧ έχει στο ενεργητικό της χιλιάδες άτυπες και παράνομες επαναπροωθήσεις, παρενοχλήσεις και βυθίσεις πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έχουν βρει το θάνατο από πνιγμό. Οργανώνει ένα κοινό σύστημα απελάσεων «παράνομων» μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους με πτήσεις τσάρτερ που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε  συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών όπως η Τουρκία και η Λιβύη. Η εγκατάσταση του Παραρτήματος της FRONTEX στον Πειραιά θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το Λιμενικό σώμα των κρατών μελών της περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Μάλτας). 

Στον εξοπλισμό του οργανισμού περιλαμβάνονται πυρομαχικά, διόπτρες νυκτερινής όρασης, θερμικές κάμερες, περιπολικά παντός εδάφους, περιπολικά σκαφών, ραδιοεπικοινωνίες, ηλεκτροναυτιλιακός εξοπλισμός, συσκευές ανίχνευσης πλαστών - παραποιημένων εγγράφων. Ο προϋπολογισμός του έχει αυξηθεί από τα 6,2 εκατ. ευρώ το 2005, στα 100 εκατ. ευρώ το 2009 και έχει στην κατοχή του μέχρι στιγμής 115 πλοία, 27 ελικόπτερα, 3 κινητές μονάδες ραντάρ, 23 οχήματα και 600 ειδικούς υψηλού επιπέδου στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.
Αυτοί οι δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά. Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών στους μισθούς και στις δαπάνες για παιδεία και υγεία, αφήνει τα εργοστάσια να κλείνουν όπως το Σκαραμαγκά, να πρωτοστατεί στην εγκαθίδρυση νέων ευρωστρατών που κυνηγούν κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο που το ίδιο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τους έχουν καταδικάσει. Η εγκαθίδρυση της FRONTEX  στον Πειραιά είναι κομμάτι της ίδιας ρατσιστικής πολιτικής που στερεί το αυτονόητο δικαίωμα της ιθαγένειας από χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία την ίδια στιγμή που πετά εκτός διαδικασίας νομιμοποίησης τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για τη φτώχεια ούτε για την ανεργία. Υπεύθυνη είναι η κρίση του καπιταλισμού και η πολιτική της κυβέρνησης που χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, πετσοκόβοντας τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς, τις δαπάνες για πιο ανθρώπινες γειτονιές. Μόνο ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι και νεολαίοι μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση και να απομονώσουμε τους ρατσιστές και τους φασίστες που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες των μεταναστών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Δημοτικές Κινήσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες του Πειραιά, να καταδικάσουν την εγκαθίδρυση της FRONTEX στην περιοχή μας  και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Τηλ 6936926038, 6995482423


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2289 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ