Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Friday, 05 February 2010 11:46

Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στα μέτρα ΝΔ-ΛΑΟΣ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Οι τελικές ρυθμίσεις του διαβόητου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών διαψεύδουν τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν ότι πρόκειται για μια προοδευτική μεταρρύθμιση που θα έλυνε με οριστικό τρόπο αυτονόητα ζητήματα όπως η παροχή ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και θα άνοιγε το δρόμο για νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται μια ολόκληρη ζωή στη χώρα. Αντίθετα, έχει το στίγμα της υποχώρησης στις ρατσιστικές πιέσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Έτσι μια ακόμη μικρότερη μειοψηφία θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε δικαιώματα όπως η απόδοση ιθαγένειας ενώ οι «μη νόμιμοι» με ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια θα πάρουν το δρόμο του διωγμού και των απελάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναζητώντας συναίνεση από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ που ξεδίπλωσαν μια ρατσιστική υστερική καμπάνια κατά των μεταναστών, προσάρμοσε το νομοσχέδιο σε σκληρότερα κριτήρια παροχής ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα απαιτώντας τη νομιμότητα και των δύο γονέων και μάλιστα χωρίς εκκρεμότητες. Την ίδια ώρα απαιτεί «επιτυχή» παρακολούθηση έξι χρόνων στα σχολεία για τα παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα όπως επίσης και οι δύο γονείς τους να είναι νόμιμοι. Η «επιτυχής παρακολούθηση» θα σημάνει ότι ένα τεράστιο ποσοστό παιδιών μεταναστών θα αποβάλλεται λόγω απόρριψης μέσα από τα κόσκινα της ταξικής επιλογής των εξετάσεων στα σχολεία και λόγω έλλειψης υποδομών. Ήδη αυτό συμβαίνει στη προσπάθεια περάσματος από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Επιπλέον με το νομοσχέδιο «νόμιμοι» ορίζονται μόνο όσοι έχουν οριστικά έγγραφα νομιμότητας που απέκτησαν μέχρι την τελευταία διαδικασία νομιμοποίησης του 2005-7 και όχι όσοι βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης η έχασαν τις άδειες λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και απόλυσης από την εργασία τους. Με ένα τέτοιο προσδιορισμό ανάβει το πράσινο φώς για σκληρότερη αντιμετώπιση για όλους τους μετανάστες.

Η σκληρότητα των κριτηρίων εμφανίζεται και στην διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας με πολιτογράφηση. Τα πέντε χρόνια παραμονής γίνονται επτά. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπαίνουν σχετικά με την «γλώσσα, την οικονομική και κοινωνική ζωή, την εξοικείωση με τους θεσμούς και την ιστορία του τόπου», κριτήρια που θα εξετάζονται επιπλέον με ειδικά τεστ, έχουν στόχο την πλήρη αφομοίωση των μεταναστών και την παρεμπόδισή τους να συμμετέχουν στη διαδικασία. Η προϋπόθεση της μη τέλεσης «εγκλημάτων», όπως «η αντίσταση κατά της αρχής», θεωρείται απαραίτητη! Αναρωτιέται κανείς αν θα πρέπει να ισχύει από δω και πέρα ως κριτήριο αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένεια η τέλεση τέτοιων «εγκλημάτων»!

Στην υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση δημοτικού  συμβούλου προστέθηκε η «επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας» ως μία επιπλέον προϋπόθεση άσκησης του δικαιώματος εκλέγεσθαι. Οι διαμαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών από την Γερμανία ότι αυτά είναι παραλογισμός και ότι οι ίδιοι στη Γερμανία έχουν την δυνατότητα εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα δεν έφτασαν στα αυτιά του Γιάννη Ραγκούση.

Μετά από αυτές τις αλλαγές δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς δήλωσε ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση και απαίτησε τη πλήρη προσαρμογή σε αυτά που άλλωστε ετοίμαζε ο προκάτοχος του Γ.Ραγκούση Προκόπης Παυλόπουλος.

Η ανθρώπινη μεταχείριση ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους, τη φτώχεια, την πείνα στη πράξη γίνεται πολιτική μηδενικής ανοχής στα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Την ώρα που η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών απαιτώντας θυσίες για χάρη των κερδών τους έρχεται να επιβάλει πολιτικές διάσπασης των εργαζόμενων σε μετανάστες και ντόπιους, σε «νόμιμους» και «μη νόμιμους» όπου για τους πρώτους κουτσουρεύονται αυτονόητα δικαιώματα και για τους δεύτερους επικρέμεται ένα νέο πογκρόμ.

Γι αυτό δίκαια το αντιρατσιστικό κίνημα διαδήλωσε στις 26 Γενάρη σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και νομιμοποίηση  όλων των μεταναστών χωρίς να εναποθέτει τις ελπίδες του στις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Τώρα χρειάζεται να στείλουμε το μήνυμα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε μαζική κινητοποίηση τώρα για απορρίψουμε τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και να απαιτήσουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2633 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ