Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Tuesday, 26 January 2010 19:26

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με ένα βροντερό «δώστε τώρα  ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» χιλιάδες ντόπιοι και μετανάστες ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ένα από τα μεγαλύτερα και συντονισμένα πανελλαδικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο. Εκδηλώσεις έγιναν επίσης στην Πάτρα και  την Αλεξανδρούπολη.Δυναμικό παρών στην Αθήνα έδωσαν πέντε χιλιάδες διαδηλωτές νέοι εργαζόμενοι ντόπιοι και μετανάστες. Οι μετανάστες από την Αφρική, ανάμεσα τους εκατοντάδες μικροπωλητές που φώναζαν διαρκώς “Liberte” και έπαιζαν μουσική με κρουστά τζέμπε. Μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, Άραβες, Τούρκοι και Κούρδοι. Φοιτητές με πανό της ΑΣΟΕΕ και μαθητές αρκετών σχολείων με αντιφασιστικά συνθήματα. και το πανό των Anticapitalista.Μαζική ήταν η παρουσία της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή(ΑΝΤΑΡΣΥΑ).Mε πανό συμμετείχε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και επίσης το ΕΕΚ.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ  http://www.youtube.com/watch?v=vbcRTSb4YvM 

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Ομόνοια όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους:
Πέτρο Κωνσταντίνου, Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, Αγγελική Βαλσαμάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,Τανβίρ Χουσείν, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Γιουσούφ Εσδιμιρ, Σύλλογος Φιλία, Ειρήνη ,Αλληλεγγύη Τούρκων και Κούρδων, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Σύλλογος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης; Πέτρουλας», Ηλίας Oρέστης, Μαθητές Anticapitalista, Ολιγκόρα Καγιού, Αφρικανοί Μετανάστες.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος συγκίνησε διαβάζοντας κείμενο της Κωνσταντίνας Κούνεβα: «Κανένα παιδί δεν παίρνει την άδεια της πολιτείας για να έρθει στον κόσμο και καμιά γυναίκα δεν παίρνει την άδεια του κράτους προκειμένου να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη της ζωής με το να βάζουμε εμπόδια. Κάθε ζωή που γεννιέται είναι σημαντική και αναγκαία για την κοινωνία. Το κάθε παιδί πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκε και ζει, να έχει χαρτιά, να έχει δικαιώματα. Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να ζουν μία ζωή με σεβασμό και αξιοπρέπεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί όλοι οι άνθρωποι να γίνουν μετανάστες. Έχουμε όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή με σεβασμό. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζικότητα και την ενότητά μας.»
Η διαδήλωση επέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Ψήφισμα του αντιρατσιστικού  συλλαλητηρίου, Τρίτη 26 Γενάρη 2010


Διαδηλώνουμε σήμερα διότι το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγώνων των εργαζόμενων, της νεολαίας, των μεταναστών και των προσφύγων  για πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων μας, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις.
Διαδηλώνουμε  για να έχουν όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων  που γεννιούνται και σπουδάζουν στη χώρα δικαίωμα στην ιθαγένεια. Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό και τη διάσπαση των μεταναστών σε «νόμιμους» και «παράνομους» όπου για τους πρώτους δίνονται δικαιώματα με το σταγονόμετρο και για τους δεύτερους διώξεις και απελάσεις.
Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους  ζουν χρόνια στη χώρα αλλά στερήθηκαν  άδειας παραμονής είναι παράλογη και άδικη.
Θεωρούμε απαράδεκτους τους περιορισμούς στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θεωρούμε απαράδεκτη την απαίτηση για πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για απόδοση ιθαγένειας.
Δεν ζητάμε δικαιώματα με το σταγονόμετρο. Απαιτούμε πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνιζόμαστε για να μην φορτωθούμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας με το πρόγραμμα  Σταθεροποίησης , με τις απολύσεις, τη λιτότητα, το πάγωμα μισθών δεν δεχόμαστε ότι για αυτά τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Είμαστε στο πλευρό τους διότι είναι κατατρεγμένοι από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., την φτώχεια, την πείνα, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους. Για την ανεργία φταίνε οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες που κλείνουν εργοστάσια όπως της ELITE και όχι οι μετανάστες.  Μαζί θέλουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία.
Φτάνει πια με τις δολοφονίες και τους βασανισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα, τους πνιγμούς στο Αιγαίο λόγω του κυνηγητού της FRONTEX. Φτάνει πια με τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση στη μαύρη εργασία, χωρίς ασφάλιση, με χαμηλό μισθό.
Φτάνει πια με τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές μας που τις υποβαθμίζουν οι κυβερνήσεις με την διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, με την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στους Δήμους.
Καταδικάζουμε τη ρατσιστική εκστρατεία του ΛΑΟΣ και των νεοναζί κατά των μεταναστών που τροφοδοτεί φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. Οι νοσταλγοί της χούντας και του Χίτλερ δεν δικαιούνται να μιλάνε για δημοψηφίσματα και αλλοίωση τάχα του εκλογικού σώματος.
Απαιτούμε:
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα.
Άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες.
Να μπει φραγμός στη ρατσιστική υστερία του ΛΑΟΣ και των νεοναζί 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2464 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ