Wednesday, 17 December 2014 14:33

Όχι άλλη Μανωλάδα! Απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.

anakyklosi.jpg

Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Απεργία για τη καταβολή δεδουλευμένων

Όχι άλλη «Μανωλάδα»!

Σε απεργία και οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία  των συνδικάτων προχωρήσαμε σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ του Δημήτρη Λαζόπουλου. Το πρωί κάναμε συνέλευση στο εργοστάσιο.

H εργοδοσία της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ για άλλη μια φορά μας αφήνει απλήρωτους.  Μας είχε προσλάβει με τετράμηνη σύμβαση από την 1/9/2014-1/1/2015. Σε σαράντα εργαζόμενους  από εμάς χρωστάει δύο μήνες και επιπλέον τα δώρα μας.

Η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει απλήρωτο το προσωπικό. Το περασμένο Μάρτη άφησε απλήρωτους πενήντα εργαζόμενους για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών. Προσπαθεί να μας φέρει σε σύγκρουση, τους παλιούς με τους νέους κάθε φορά, για να είμαστε διασπασμένοι.

Ζητήσαμε στις 9 Δεκέμβρη να πληρωθούμε και ο κ.Λαζόπουλος μας απάντησε: «Δεν έχει ούτε δουλειά, ούτε λεφτά».

 

Δουλεύαμε σε άθλιες συνθήκες. Δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Δύο εργάτες νεκροί μέχρι τώρα και άλλοι τραυματίες μέσα στη πρέσα.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για εταιρία που δεν πληρώνει και σε άλλα μέρη, όπως το Κορωπί, το Βόλο και το Κολωνό.

Είμαστε  αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κινητοποίηση  για να βρούμε το δίκιο μας, μέχρι να μας δώσουν όλα τα λεφτά που μας χρωστάνε.

Αυτό το εργοστάσιο έπρεπε να το είχαν οι Δήμοι και το κράτος για να κερδίζει όλη η κοινωνία από το χρυσό των σκουπιδιών. Θα μπορούσε να εξυπηρετούσε όλους καλύτερα  γιατί είναι χρήσιμο για τη ζωή και το περιβάλλον εκατομμυρίων.

Καλούμε τα Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον αγώνα μας.

Την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη στις 9.30πμ θα γίνει νέα συνέλευση.

Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών 6955295322, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Read 3931 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ