Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Tuesday, 15 December 2009 16:03

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Δύο μήνες μετά την πτώση της ΝΔ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσγειώνει τις υποσχέσεις της για ανατροπή της ρατσιστικής ατζέντας ΝΔ-ΛΑΟΣ σε σχεδιασμούς για ημίμετρα που θα διαιωνίσουν τη βάρβαρη ρατσιστική μεταχείριση των μεταναστών και των προσφύγων. Οι διαρροές των σχεδίων της στα μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτική των σχεδιασμών της.

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
ΟΧΙ FRONTEX ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ

Η κυβέρνηση υπόσχονταν ότι θα  φύγει η διαδικασία για το άσυλο από τα χέρια της Αστυνομίας και θα κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τώρα συγκρότησε «επιτροπή» κάτω από τη σκέπη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η οποία θα ανακοινώσει πόρισμα μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.
Τι απόγιναν οι υποσχέσεις ότι θα μετατεθεί η αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών; Τι περιμένουν άραγε για να καταργήσουν το ΠΔ που καταβαράθρωσε το δικαίωμα στο άσυλο και υποβίβασε στη κατηγορία του εγκληματία κάθε πρόσφυγα; Γιατί παζαρεύουν την μαζική επαναπροώθηση στην Τουρκία χιλιάδων προσφύγων όταν είναι γνωστό ότι η χώρα αυτή δεν παρέχει ευρωπαϊκό άσυλο; Γιατί διεκδικεί  η κυβέρνηση μεγαλύτερη παρουσία της FRONTEX αντί να ασκήσει πολιτικές υποδοχής των προσφύγων με βάση τις παραδόσεις αλληλεγγύης και φιλίας του ελληνικού λαού; Γιατί συστρατεύονται με τους Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι που ανεμίζουν  τη σημαία της υστερίας κατά του Ισλάμ για χάρη των πολέμων πρώτα του Μπούς και τώρα του Ομπάμα; Πόσα άλλα μικρά παιδιά, γυναίκες, νέοι άνθρωποι θα πνιγούν στο Αιγαίο η θα ακρωτηριαστούν στις νάρκες του Έβρου για χάρη της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο;

 

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Η κυβέρνηση υπόσχονταν ότι θα νομιμοποιήσει  τους μετανάστες και θα δώσει δικαιώματα και ιθαγένεια στα παιδιά τους.
Η μόνη λύση σήμερα είναι μια νέα διαδικασία μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών βάζοντας τέλος στις ρατσιστικές απελάσεις, τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, το εγκλεισμό χιλιάδων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
Αντί για αυτό, το δικαίωμα στην ιθαγένεια σχεδιάζεται να δοθεί μόνο σε όσους γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν νόμιμους γονείς!!! Από τις 250.000 παιδιά που ενηλικιώθηκαν χωρίς να γνωρίζουν άλλη χώρα η φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία πάνω από 150.000 περίπου κινδυνεύουν να στερηθούν κάθε δικαιώματος και να γίνουν πολίτες-φαντάσματα για όλη τους τη ζωή!
Σχεδόν 170.000 μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα και εργάστηκαν για αρκετά χρόνια έχουν χάσει τις άδειες παραμονής εξ αιτίας της ανεργίας και του παρανοϊκού νόμου που απαιτεί πάνω από 150 ένσημα για νομιμοποίηση.
Η προτεινόμενη «λύση προσωρινής άδειας παραμονής-εξάμηνη η διετής-για όσους δεν μπορούν να απελαθούν είναι σκέτη κοροϊδία καθώς η προϋπόθεση είναι ο διορισμός σε εργασία. Ποια αξία έχει αυτή η λύση αν όχι την υποβάθμιση της θέσης όσων είχαν κανονικές άδειες παραμονής και η συνέχιση της ομηρίας σε όσους «επέλεξαν»  τη παραμονή μέσω αίτησης για άσυλο;
Τι είδους μεταναστευτική πολιτική είναι αυτή που στο όνομα της ευθυγράμμισης με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ απαγορεύει τη νομιμοποίηση των μεταναστών; Έτσι εξυπηρετεί  μόνο τα πιο αδίστακτα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα σαν κι αυτά που έστειλαν μπράβους για δολοφονήσουν με βιτριόλι τη συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα η σαν κι αυτά που έσυραν πίσω από μηχανή δεμένους χειροπόδαρα μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι και η νεολαία να απαιτήσουμε να σπάσουν οι ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Αρνούμαστε να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα αδιέξοδα της κρίσης του καπιταλισμού που πάνε να τα φορτώσουν στις πλάτες μας ενοχοποιώντας τους για την ανεργία, τη φτώχεια και την υποβάθμιση στις γειτονιές ,τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Αρνούμαστε τις ρατσιστικές δολοφονίες της Αστυνομίας, την συγκάλυψη των βασανιστηρίων μεταναστών.
Δεν θα αφήσουμε τους Καρατζαφέρηδες να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ούτε να στέλνουν στις γειτονιές τους φασίστες για να οργανώνουν πογκρόμ και επιθέσεις. Το τελευταίο διάστημα έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις όπως έδειξε και η σύλληψη μέλους της νεολαίας του ΛΑΟΣ με ρόπαλο στο χέρι όταν μαζί με άλλους φασίστες επιτέθηκαν ενάντια σε κόσμο που συμμετείχε σε συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 2 Νοέμβρη.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Ο πλούτος που παράγουμε όλοι με τον ιδρώτα μας , ντόπιοι και μετανάστες,  είναι αρκετός για να έχουμε μια καλύτερη ζωή και μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν είμαστε  ενωμένοι σε αγώνες ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και το ρατσισμό. Στο καράβι χωράμε όλοι εκτός από τους άπληστους βιομηχάνους που απολύουν , τους τραπεζίτες που για τα συμφέροντα τους σπαταλιόνται δισεκατομμύρια για να εξοφληθούν οι τόκοι των δανείων και να διασωθούν οι τράπεζες, τους φίλους των ιμπεριαλιστών που για χάρη τους  συνεχίζεται η συμμετοχή στους βρόμικους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στα Βαλκάνια, στη Παλαιστίνη.
Οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί όταν υψώνουν την φωνή της αλληλεγγύης και του αγώνα για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Μαζί θα αγωνιστούμε για να σώσουμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία με το να επιβάλουμε στους εργοδότες να πληρώνουν εισφορές και όχι να τις κλέβουν. Μαζί θα παλέψουμε για καλύτερη παιδεία ,υγεία , ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις γειτονιές με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτών, μόνιμων εργαζόμενων στους Δήμους.
Για αυτό και οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να εμφανίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως συνομιλητή και συνεργάτη των μεταναστευτικών κοινοτήτων και των κινημάτων. Τίποτα όμως δεν αλλάζει στη πράξη όσο παραμένουν οι ρατσιστικοί νόμοι που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει να δίνεται συγχωροχάρτι σε ρατσιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν  σε βάρος των μεταναστών όπως πρόσφατα η δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν, πιο παλιά το σκίσιμο του Κορανιού, οι δολοφονίες στη Π.Ράλλη, τα βασανιστήρια στο ΑΤ Ομόνοιας , οι απαγωγές των Πακιστανών, τα εγκλήματα του ΑΤ Αγίου Παντελέημονα μαζί με τους φασίστες,. Ούτε την μοναδική Παιδική χαρά σε ακτίνα χιλιομέτρων που έκλεισαν οι φασίστες στην περιοχή δεν τόλμησαν να ανοίξουν!
Για να εμποδίσουμε ένα αιφνιδιασμό με ένα νέο νόμο που θα βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα ενός εκατομμυρίου εργαζόμενων και νέων με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματος τους και την εθνικότητας τους χρειάζεται να οργανώσουμε την αντίσταση μας.
Η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή σας καλεί να συγκροτήσουμε παντού, σε κάθε γειτονιά, σχολή και σχολείο τοπικές κινήσεις για να δώσουμε νικηφόρα αυτό τον αγώνα.
Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φτώχεια και πολέμους!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 13793 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ