Monday, 28 July 2014 09:26

Ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις από τους υπουργούς Κικίλια και Βορίδη για τον θάνατο του Πακιστανού υπηκόου Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ, 28/07/2014

Στις 22/07/2014 πέθανε μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας ο Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ, υπήκοος Πακιστάν, ετών 52.

Οι πρώτες πληροφορίες των ΜΜΕ βάσει “διαρροών” ήταν ότι: “Ο 52χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγια Όλγα, όπου λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε”.

Ωστόσο, σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών της επόμενης μέρας (23/07/2014) αναφέρεται ότι: “Γύρω στις 4 το απόγευμα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Αμυγδαλέζας με εισρόφηση. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή και με καρδιακή αναζωογόνηση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κρατούμενος κατέληξε και η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα»”.

Είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της Αμυγδαλέζας, ο Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του στρατοπέδου σε κωματώδη κατάσταση στις 12:30μμ, χωρίς επικοινωνία και σφυγμό. Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια ανάνηψης, το σώμα του Μοχάμεντ Φαρούκ μεταφέρθηκε ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΒΑΝ στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου παρελήφθη στις 2:30μμ από εργαζόμενους στο νοσοκομείο και φυσικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο για νεκροψία, όπου θα διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου. Την ίδια μέρα, στην Αμυγδαλέζα εκδηλώθηκε απόπειρα απόδρασης δύο κρατουμένων, ο ένας από τους οποίους νοσηλεύεται μετά από το ξύλο που έφαγε κατά τη σύλληψή του.

Ρωτάμε λοιπόν τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας Του Πολίτη και Υγείας τα εξής:

  1. Προς τον Υπουργο ΠΡΟΠΟ Κικίλια: από πότε γίνεται διαμετακομιδή πτωμάτων με αστυνομικά βαν; Γιατί δέχτηκαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ να μεταφέρουν τη σορό του Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ αντί να κληθεί το ΕΚΑΒ; Ήταν τελικά ζωντανός ή νεκρός ο Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ όταν μπήκε στο αστυνομικό όχημα για να μεταφερθεί από την Αμυγδαλέζα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα;

  2. Προς τον Υπουργό Υγείας Βορίδη: για ποιό λόγο “κύκλοι” του Υπουργείου διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία ότι ο Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ μεταφέρθηκε (ήδη νεκρός) από το ΕΚΑΒ, συγκαλύπτοντας έτσι την μετακομιδή με αστυνομικό βαν; Κλήθηκε τελικά ποτέ το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον Μοχάμεντ Αχμάντ Φαρούκ ή για να βοηθήσει στη σωτηρία του;

Μέχρι να δώσουν πειστικές απαντήσεις οι αρμόδιοι υπουργοί, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε:

Το “κέντρο φιλοξενίας” της Αμυγδαλέζας είναι ένα ρατσιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου άνθρωποι που το μόνο “έγκλημά” τους είναι η μη κατοχή νομιμοποιητικών εγγράφων πεθαίνουν σαν σκυλιά είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω βασανιστηρίων της ΕΛΑΣ, και στη συνέχεια ρίχνονται σαν σακιά μέσα σε αστυνομικά οχήματα για να μεταφερθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Και όλα αυτά, την ίδια μερα που η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ επιθεωρούσε τα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητούσε την καθιέρωση της “μέρας του μετανάστη”. Ευχόμαστε στον κ. Αβραμόπουλο που εποφθαλμιά τη θέση της Μάλστρομ να συνεχίσει “επάξια” αυτό το έργο.

Read 3726 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ